מה חשוב לדעת לפני תכנון המידות?
כדי להצליח בעיצוב מטבח – יש לבחור נכון את המידות שלו. לפני שמתחילים לתכנן, יש לקחת בחשבון את גודל החלל, את מיקום החלונות והפתחים וכמובן הצרכים האישיים של הבית, כמו השימוש במטבח ביום יום וגם מספר הנפשות.
ישנם תקנים מקובלים, אך לא תמיד הם יהיו מתאימים לכם. למשל, אנשים גבוהים במיוחד יצטרכו משטחי עבודה גבוהים וכיור גבוה ואנשים נמוכים יותר יעדיפו תכנון שמותאם יותר למידותיהם. זה השלב שבו הכול נלקח בחשבון, כך ניתן ליצור מטבח נוח ופרקטי יותר.
גודל סטנדרטי מול התאמה אישית – מה עדיף?
לא מעט אנשים בוחרים בתהליך עיצוב פשוט ונצמדים לגדלים סטנדרטיים, זה אמנם יכול לחסוך בעלויות ולהיות נוח, אך כאשר אתם מבצעים התאמה אישית, הגמישות שלכם גדלה בהרבה. תמיד חלמתם על מזווה שמותאם אישית לצורך שלכם? רוצים שיהיה לכם ארון מיוחד ומתאים בדיוק לכמות הסירים? לא רוצים להתפשר על גובה הארונות? כל הדברים הללו מצריכים מכם תכנון מדויק.
אתם יכולים ליצור מגירות נשלפות, ליצור מדפים נסתרים, לתכנן את האי במטבח בדיוק בגודל וברוחב שיאפשר לכם תנועה חופשית במטבח ולעשות שימוש באלמנטים עיצוביים שונים שישדרגו את חלל החדר כולו.
כיצד מודדים נכון את שטח העבודה?
כל תכנון מטבח מתחיל קודם כל במדידות. מדובר בשלב החשוב ביותר בתחילת ההליך, שכן הוא יקבע מראש את מידות הריהוט בחלל כולו. לפני שמתחילים בעבודה, יש למדוד את כל הקירות, לרבות גובה, עומק ורוחב, ולוודא שלוקחים בחשבון שקעים, ברזים וצנרת קיימת. טעות קטנה יכולה לגרום לאי התאמות שיובילו להפסד של מקום יקר בשלב מאוחר יותר.
האם ניתן לבצע את המדידות לבד? בגדול כן, אבל הדבר לא מומלץ כלל – מדובר בחלל קטן יחסית שצריך להכיל הרבה מרכיבים ולכל טעות תהיה השפעה על השימוש שלכם בחדר החשוב ביותר בבית. מסיבה זו מומלץ מאוד להיעזר באנשי מקצוע שיבטיחו שהכול יילקח בחשבון.
גובה ומשטחי עבודה – מהן המידות האידיאליות?
בכל חלל עבודה, ובמיוחד במרחב בו אנחנו מבשלים, מומלץ מאוד לשמור על מקסימום נוחות. הגובה הסטנדרטי של משטחי העבודה נע בין 85 ל-95 ס"מ, אבל ניתן לשנות זאת בהתאם לגובה המשתמשים. עוד כדאי לדעת, עומק משטחי העבודה המומלץ הוא כ-60 ס"מ, עומק זה מאפשר נוחות שימוש ומספיק מקום לאביזרים השונים של המטבח. עוד בענייני מידות – המרווח המומלץ בין השיש לארונות העליונים נע בין 50 ל-60 ס"מ.
איך תעצבו מרחב שהוא גם פונקציונלי וגם מרווח?
הכול מתחיל ונגמר בתכנון וכשהוא נעשה נכון – גם חללים קטנים הופכים מרווחים ונעימים במיוחד. כדי ליצור חלל מרווח ובאמת פונקציונאלי במטבח, כדאי לשמור על זרימה נכונה בין אזור הבישול, הכיור והמטבח, מה שמכונה בעגה המקצועית – משולש העבודה. תכנון נכון של הנושא יחסוך לכם לא מעט התרוצצויות כשאתם במטבח, אבל יש עוד כמה דברים שיכולים לעזור לכם לעשות זאת, למשל, שימוש בצבעים בהירים, תכנון פתרונות אחסון חכמים ותאורה מדויקת. אתם יכולים גם לבחור בידיות נסתרות, מדפים פתוחים ועיצוב נקי, ללא עומס מיותר.
זכרו – מרחב מושלם מתחיל בהתאמה מדויקת והתאמה כזו מבצעים עם תכנון נכון, שיהיה בהצלחה עם מטבח החלומות שלכם.